Un subcomisar din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită. Fapta s-a petrecut în iulie 2007, iar în rechizitoriul întocmit de Serviciul Teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt implicaţi alţi doi poliţişti din Bacău, un braşovean, dar şi soţia subcomisarului braşovean, membră a Baroului Constituţional Braşov.
Totul a pornit de la un braşovean care a depăşit viteza legală pe raza judeţului Bacău. Pe 14 iulie, Romică S. se deplasa la volanul autoturismului său, fără a poseda permis de conducere, fiind surprins de aparatul radar. La verificări, agenţii de poliţie rutieră Cătălin M. şi Lucina G. au constatat că braşoveanul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici nu avea asupra sa vreun act de identitate. Potrivit rechizitoriului, pentru a scăpa de verificări, şoferul le-a spus agenţilor de poliţie rutieră că este finul unui comisar braşovean, după care i-a telefonat ofiţerului de poliţie Petru Şerban, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov, rugându-l să îl scoată basma curată.
L-a sfătuit să
dea şpagă 200 de lei
Poliţistul braşovean n-a stat prea mult pe gânduri şi le-a sugerat, telefonic, celor doi agenţi de circulaţie băcăuani să uite de incidentul „finului” său, după cum reiese din probatoriul instrumentat de anchetatori. Mai mult, acesta l-a şi sfătuit pe şofer să le ofere băcăuanilor şi o mică „atenţie”. Ca urmare a sfaturilor primite, Romică S., le-a dat celor doi agenţi rutieri suma de 200 de lei, iar aceştia au „uitat” incidentul. Şpaga a fost mulţumitoare, astfel că poliţiştii băcăuani nici măcar nu au mai consemnat evenimentul rutier nici în registrul radar şi nici în raportul de serviciu de a doua zi.
Cinci ani după gratii
Fapta a ieşit la iveală prin procurorii de la Serviciul T