TALENT. Marea actriţă a teatrului românesc s-a născut pe 23 iunie 1946, în comuna Unguriu, din judeţul Buzău, şi are un frate geamăn care locuieşte la Paris.
1 /.
Joacă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti încă din clasa a X-a, cel care a remarcat-o la un festival şcolar de recitări fiind regizorul Sică Alexandrescu, care a distribuit-o în piesa „Adam şi Eva“, la vârsta de 16 ani.
Pasiunea pentru teatru o îndeamnă pe Aimee Iacobescu să dea examen la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, pe care îl absolvă în 1968, ca şefă de promoţie. În timpul facultăţii joacă în „Cântăreaţa cheală“, de Eugen Ionesco, „Război cu Troia nu se face“, de Jean Giraudoux, „Ulciorul sfărâmat“, de Heinrich Von Kleist, şi „Viaţa e un vis“, de Calderon de la Barca.
Datorită faptului că a terminat I.A.T.C-ul ca şefă de promoţie, este angajată la Teatrul Naţional, locul în care îşi desfăşoară activitatea şi astăzi. A jucat în nenumărate piese, dintre care amintim: „Richard III“, de Shakespeare, „Orfeu în Infern“, „Ploşniţa“, „Între 5 şi 7“, „Cinci femei în tranziţie“, de Rodica Popescu Bită- nescu, „Aşteptând la Arlechin“, de Noel Coward, „Căruţa cu paiaţe“, Menajeria de sticlă“, „Vlaicu Vodă“ şi altele.
Marea actriţă a interpretat roluri memorabile şi în filme: Domniţa Ralu din „Zestrea Domniţei Ralu“ (regia Dinu Cocea), rămânând în memoria iubitorilor de gen. A mai jucat în „Osânda“, „Cu mâinile curate“, „Haiducii lui Şaptecai“ sau „Săptămâna nebunilor“.
În 1974 joacă în filmele pentru televiziune „Bal în poiana zimbrilor“ şi „Un august în flăcări“ în paralel cu numeroase şi importante colaborări la recitaluri, piese tv etc. Cariera i-a fost încununată cu „Meritul cultural în grad de comandor“. Este societar de onare al TNB.