Cele căteva grade de afară nu i-au impiedicat pe curioşi să se amestece printre tarabele expozanţilor de la Tărgul Moşii de Toamnă de la Muzeul Ţăranului Romăn.
Cele căteva grade de afară nu i-au impiedicat pe curioşi să se amestece printre tarabele expozanţilor de la Tărgul Moşii de Toamnă de la Muzeul Ţăranului Romăn.
Bucureştenii profită de orice ocazie pentru a privi spre rădăcini. Un eveniment ţinut la muzeul din Şoseaua Kiseleff a demonstrat acest lucru. Cu toate că termometrele nu au inregistrat temperaturi ridicate, oamenii au călcat ieri pragul curţii şi au petrecut minute bune intrebănd chiar meşterii populari cum iau naştere anumite obiecte. In cadrul Tărgului Moşii de Toamnă (Moşii lui Sămedru), sunt expuse produsele ţăranului romăn, de la ceramică şi fluiere pănă la brănză de burduf şi colaci din Bucovina, Maramureş şi Transilvania. Publicul este invitat să deguste colaci, covrigi, brănză, nuci, mere, must şi alte specialităţi tradiţionale.
CURIOŞI. Prichindeii, insoţiţi de părinţi, se uită miraţi la exponate. O bătrănică ia un pahar cu must proaspăt obţinut. Ii place, dar să fie lăngă pahar şi nişte cărnuri. Se rezolvă, de pe grătar se aude cum sfărăie cărnaţii. Ce păine? Avem mămăligă caldă. Şi cu burta plină, pornim printre tarabe, promiţănd că trecem spre final pe la standul cel mai aglomerat: brănzeturi şi produse din carne. Ioana Mischiu, din Horezu, Vălcea, ne primeşte zămbind. A venit la tărg cu ceramică de Horezu. "Mă măndresc cu ea, o lucrez din suflet. Nici noaptea nu pot să dorm, parcă visez la modele şi mi-au intrat in sănge modelele şi ceramica de Horezu. E foarte greu de lucrat, dar eu cum lucrez de mică, m-a născut mămica pe roata olarului, e mai uşurel." Tradiţia merge mai departe. Are două fete care au un magazin in Horezu. "Sunt incăntată de ele că imi urmează meseria." Desenele de pe vas