Crescătorii de pisici ştiu că baia nu este printre activităţile favorite ale micuţelor feline de apartament! Şi totuşi există câteva trucuri ce vă pot ajuta să transformaţi un calvar
Crescătorii de pisici ştiu că baia nu este printre activităţile favorite ale micuţelor feline de apartament! Şi totuşi există câteva trucuri ce vă pot ajuta să transformaţi un calvar într-o acţiune acceptabilă.
Prima regulă ar fi să obişnuiţi pisicuţa cu baia încă de când e mică.
În mod natural, pisica urăşte apa, aşa că pregătiţi-vă să se zbată, să vă stropească şi chiar să vă zgârie. Pentru a evita toate acestea, intraţi pregătiţi cu un prosop, pe care să îl puneţi în chiuvetă (locul ideal de a spăla o pisică), iar apoi aşezaţi pisica pe prosop. Acesta o va împiedica să alunece în timpul băii, dar va servi şi ca suport în cazul în care vrea să îşi agaţe ghearele de ceva.
Înainte de baie, puneţi dopuri de vată în urechile pisicii, pentru a evita inundarea canalelor auditive cu apă.
După ce aţi udat complet pisica, treceţi la şamponat de la cap către coadă (cu produse speciale pentru pisici). Clătiţi în aceeaşi ordine şi repetaţi operaţiunea dacă este nevoie.
După baie, înfăşuraţi pisica în două prosoape mari şi ştergeţi-o bine pe blană.
Dacă totuşi pisicuţa voastră nu se acomodează de niciun fel cu baia, încercaţi să o curăţaţi cu şampon uscat. Acesta se lasă în blană câteva minute, pentru a absorbi murdăria, apoi se îndepărtează prin pieptănare şi periere.
Periajul zilnic ajută foarte mult în păstrarea unui aspect frumos şi sănătos al blănii micuţei voastre feline, mai ales dacă aveţi un exemplar cu blana lungă.
Ca şi în cazul băii, acomodarea pisicii cu periajul se face încă de când este pui. În general, pisicile adoră acest tratament, aşa că totul ar trebui să decurgă fără probleme, mai ales dacă acordaţi atenţia cuvenită