Noii sibieni de Top 300
Sibiu Standard face o radiografie a sibienilor care ar trebui sa intre in acest top, cu averi de peste 10 milioane de dolari, in afara celor opt multimilionari care reprezentau Sibiul anul trecut.
Una din cele mai mari surprize ale Topului ar trebui sa fie Klaus Reisenauer. Discret, Reisenauer a construit in cativa ani un real imperiu imobiliar. De la inceputul acestui an s-a retras ca administrator din firma cu care a intrat pe piata, Terra Invest, dezvoltandu-si propriile afaceri.
Spre exemplu, acum, prin intermediul K&K Investment, Klaus Reisenauer a achizitionat cateva hectare de teren pentru un viitor mall la iesirea inspre Medias. Una dintre firmele la care Reisenauer este asociat, Terra Ro, avea la sfarsitul lui 2006 un total al activelor imobilizate si circulante de peste 34 de milioane de euro.
Mai vechi in bransa imobiliara, Aurel Serban, proprietarul Hotel Parc, este asociat direct la firme cu cifre de afaceri si profituri serioase. Doar prin intermediul Euro Imob, Aurel Serban a participat, anul trecut, la un profit net de aproape cinci milioane de euro.
Dintre terenurile detinute de omul de afaceri sibian, merita amintit si cel pe care a fost amplasata fosta fabrica de bere sau cel de pe strada Alba Iulia, a caror valoare cumulata depaseste lejer sapte milioane de dolari.
CONSTRUCTORII SIBIENI au avut o crestere de apreciat a cifrelor de afaceri. Activand in aproape 20 de societati, Horatiu Cercel a vandut recent 4,6 procente din Concefa, pentru care a primit peste 4,5 milioane de dolari. In plin avant sunt si firmele lui Mircea Bulboaca.
Con-a, firma prin care s-a consacrat, a pornit in 2007 cu un total al activelor de peste 20 de milioane de dolari, cu ajutorul carora, anul trecut, a rulat o cifra de afaceri de peste 52 de milioane de dolari, prin intermediul celor