Societatea Academica Romana (SAR) a lansat, luni, un proiect prin care isi propune evidentierea incompatibilitatilor si a conflictelor de interese in care se afla o parte dintre alesii locali, urmand ca, in preajma viitoarelor alegeri locale, sa fie verificati si candidatii cu sanse de a accede in consiliile judetene.
Sorin Ionita, reprezentant SAR, a explicat ca proiectul, intitulat "Imbunatatirea rolului de monitorizare al societatii civile" se va referi strict la actualii consilieri judeteni si la viitorii candidati cu sanse la ocuparea fotoliilor in consiliile judetene. Ionita a aratat ca actiunile vor fi realizate cu ajutorul unor jurnalisti din presa locala, insa informatia va trebui sa treaca prin mai multe filtre pentru a fi siguri de acuratetea ei.
De asemenea, se vor folosi si alte surse de informare precum declaratiile de avere, de interese, datele detinute de Consiliul Concurentei.
La conferinta de lansare a proiectului a fost prezent si ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, institutia britanica fiind finantator al demersului, prin Fondul pentru Oportunitati Globale.
"Adminstratia publica si transparenta a stat in centrul multor initiative ale Ambasadei din ultimii ani. Am finantat proiecte de peste jumatate de milion de euro pentru dezvoltarea de strategii coerente de crestere a capacitatii administratiei locale, pentru promovarea transparentei bugetare sau introducerea indicatorilor de performanta la nivelul administratiilor publice locale", a explicat Barnett.
Societatea Academica Romana (SAR) a lansat, luni, un proiect prin care isi propune evidentierea incompatibilitatilor si a conflictelor de interese in care se afla o parte dintre alesii locali, urmand ca, in preajma viitoarelor alegeri locale, sa fie verificati si candidatii cu sanse de a accede in consiliile judet