SIF Transilvania intentioneaza sa investeasca peste 100 mil. euro in urmatorii 2-3 ani in societatile din turism din portofoliu, considerand ca fara volume mari de investitii si fara eliminarea birocratiei "nu se poate face nimic in acest domeniu&qu
Conducerea SIF a fost puternic atacata in trecut de unii dintre actionarii minoritari pentru investitiile mari realizate in turism, care au intarziat sa aduca si rezultate pe masura. SIF Transilvania e unul din principalii jucatori din turism, detinand peste 60 de hoteluri pe litoralul Marii Negre si in statiuni balneare si montane.
Valoarea portofoliului dintre turism al SIF Transilvania se ridica la peste 100 de milioane de euro, reprezentand 12% din activul net al societatii.
Directiile principale in care vor merge banii societatii de investitii financiare (SIF) sunt hotelurile de pe litoral, reunite sub umbrela THR Marea Neagra, cele din statiunile balneo-climaterice si constructia unui hotel de trei stele intr-o zona centrala din Bucuresti.
Circa 90% din hotelurile de pe litoral, detinute de SIF Transilvania, vor fi daramate, renovarea acestora fiind considerata o alternativa nerentabila, potrivit presedintelui societatii, Mihai Fercala. In locul acestora, ar urma sa fie ridicate noi hoteluri sau complexuri de vile, pentru acestea fiind vizate mai ales statiunile Saturn si Venus.
"Nu pot fi reabilitate asa cum sunt. Eu nu pot sa fac un hotel nou cu camere de 11 mp si cu grupurile sanitare la capatul culoarului. Marea majoritate le darmam. Mai raman cele trei B-uri din Eforie Nord (Bran, Brad si Bega - n. red.), Miorita din Neptun, Cleopatra si Narcis din Saturn si nu stiu daca vor mai fi 3-4 hoteluri din cele inca vreo 40. Cele care nu pot fi reabilitate la 3 stele vor fi date jos", a declarat Mihai Fercala.
"Capacitatile de cazare pe care le vom pierde nu ne adu