AP Photo
Cu toate ca preturile locuintelor au explodat in ultimii ani, romanii fac eforturi supraomenesti si-si cumpere o casa. Fiecare dupa posibilitati. Putini sunt cei care aleg o locuinta noua. Marea majoritate opteaza pentru cele vechi.
Procesul de cautare al unui apartament este lung, insa poate fi scurtat: cand telefonati si intrebati cat costa, incercati sa aflati si motivul pentru care proprietarul doreste sa-l vanda. Veti sti daca mai are rost sa mergeti sa-l vedeti.
1. Vor o casa mai mare. Cei care-si cumpara prima oara casa se multumesc la inceput cu o locuinta cat de mica. Cu timpul insa isi maresc familia si au nevoie de o un camin mai mare.
Aveti grija sa nu ajungeti in aceeasi situatie ca ei. Mai bine investiti de la inceput intr-o casa mai mare.
2. Vor sa repare o greseala mai veche. Proprietarii cred ca au facut o greseala atunci cand au cumparat apartamentul si vor sa o repare. Poate tanjesc sa stea la casa, poate nu au reusit sa se obisnuiasca cu zgomotul facut de tramvaiele care trec pe bulevard sau cu zona.
3. Cartierul nu mai este cum era odata. Nu a evoluat sau s-a schimbat in rau economic si social. De exemplu, intr-unul alaturat s-a construit o linie de metrou. Poate s-au mutat alaturi niste vecini prea petrecareti sau certareti.
4. Cuibul a ramas gol. Copiii au crescut si s-au mutat, iar parintii vor o casa mai mica. Cu cat imbatranesti, cu atat este mai greu sa intretii o casa mare. Riscul la astfel de locinte este ca s-ar putea sa nu fie bine intretinute sau toate imbunatatirile aduse sa fie deja depasite de vreme.
5. Vor sa se mute aproape de familie. De ce imbatranesc, oamenii au tot mai multa nevoie de compania rudelor. Parintii langa copii sau frati si surori, bunicii langa copii si nepoti. In acest caz aveti grija la pret. S-ar putea ca proprietarii sa