Chec cu verdeturi
Ingrediente (pentru 6 persoane): 50 g branza telemea tare, 30 g mieji de nuca, 1 legatura patrunjel, o legatura de ceapa verde, 1 legatura de marar, 2 fire de menta, 3 oua, 150 g unt, 150 g faina + o lingura de faina pentru uns forma, 1 pachetel praf de copt, 3 linguri de lapte, 4 linguri untdelemn de masline, sare, piper.
Mod de preparare: * Incalziti cuptorul (1800). * Ungeti cu unt, apoi presarati faina, intr-o forma de chec, de 22 cm lungime. * Intr-un castron, spargeti ouale. Adaugati o lingurita rasa de sare, si 1/2 lingurita piper proaspat macinat. Bateti bine cu telul sau cu mixerul. Adaugati laptele si untdelemnul, continuand sa amestecati. Incorporati faina si drojdia. * Spalati si taiati ierburile marunte. Radeti branza. Radeti si nucile, pe razatoarea mica. Adaugati totul in compozitia de oua. Amestecati cu o lingura de lemn, ridicand pasta formata. * Varsati amestecul in forma de chec. Dati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 10 minute. Coborati temperatura cuptorului la 150 de grade si lasati checul inca 35 de minute. * Scoateti forma, lasati-o sa se raceasca 5 minute, apoi rasturnati continutul pe un fund de lemn. Serviti checul cat e inca caldut, taiat felii, ca felul intai, acompaniat de o salata verde, asezonata cu otet de mere, mustar si untdelemn de masline.
Rulouri de piept de pui cu legume
Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati, fiecare a 150 g, 750 g rosii, o vanata, o legatura de ceapa verde, 4 linguri de untdelemn, 8 frunze de salvie, 5 cl vin alb sec, 1/2 lingurita de curry, 1/2 lingurita piper macinat, sare.
Mod de preparare: * Spalati si stergeti vanata. Taiati-o in feliute subtiri. Ungeti-le cu 2 linguri de untdelemn. Prajiti-le 5 minute pe un gratar incins, pe ambele parti. Puneti sare si piper. * Curatati ceapa verde si taiati-o bucati. Eliminati coditele rosiilor. Tai