Şeful poliţiei doljene, comisarul-şef Georgel Enescu, a devenit în ultima vreme ţinta unor atacuri concertate din interiorul şi exteriorul poliţiei.
Din interior, unii lideri sindicali au început să-l faulteze pe Enescu într-un mod, chipurile, jurnalistic, pornind o campanie de presă împotriva acestuia. Aşa-zisele articole dintr-o anume revistă sindicală sunt însă atât de murdare încât te fac să te gândeşti automat cine e în spatele lor şi ce interese ascund...
Din exteriorul poliţiei, am avut ieri ocazia să-i vedem pe politicieni dându-şi arama pe faţă şi cerând demisia lui Enescu. Iar asta, fără vreun motiv aparent. Cel puţin fără unul proaspăt, pentru că au trecut câteva săptămâni de la ultimele răfuieli cu pistoale pe străzile Craiovei.
Cum a fost numit în funcţia de şef al poliţiştilor doljeni pe vremea unui ministru de interne democrat, politicienii s-au gândit că postul de şef al poliţiei ar trebui eliberat de actualul deţinător, pentru a fi ocupat de un reprezentant al actualei puteri. Ca atare, un penelist - prefectul Silviu Dumitru, reprezentant oficial al guvernanţilor - şi un pesedist - preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, reprezentant al „puterii din umbră“ care domină Doljul cel roşu şi fără de care liberalii n-ar putea să se menţină la guvernare - au „aruncat“ ieri bomba, cerând pe faţă înlocuirea lui Enescu.
De fapt, detronarea se pregătea încă din primăvară, tot felul de voci interesate - unele chiar aparţinând unor prieteni de-ai lui Georgel - au început să şuşotească pe la colţuri că Enescu trebuie schimbat. Săptămâna trecută a fost chiar aşteptat în Dolj chestorul Gheorghe Popa, şeful Poliţiei Române, despre care „binevoitorii“ spuneau că ar veni tocmai pentru a-l mazili pe Enescu. Nu s-a întâmplat asta, aşa că politicienii au fost nevoiţi să pună ieri în scenă un nou act al piesei „Detronarea“.
Să nu se înţ