Instanţa a trimis cazul la Parchetul General pentru refacerea urmăririi penale . În dosarul "Rompetrol", au fost trimise în judecată, anul trecut, 12 persoane, printre care şi preşedintele Instanţa a trimis cazul la Parchetul General pentru refacerea urmăririi penale .
În dosarul "Rompetrol", au fost trimise în judecată, anul trecut, 12 persoane, printre care şi preşedintele companiei, Dinu Patriciu. Acuzat de DIICOT de săvârşirea a şapte infracţiuni economice, Patriciu a declarat ieri că soluţia Tribunalului a confirmat că "a fost pus sub urmărire penală abuziv şi trimis în judecată fără temei".
"Nu pot decât să aştept scuzele procurorilor pentru abuzurile săvârşite asupra mea şi a colegilor mei în ultimii ani, aşa cum ar fi onorabil şi moral să o facă. Dar este posibil totuşi ca procurorii de caz să răspundă prin intensificarea căutării de noi infracţiuni, pe cât de spectaculoase, pe atât de inexistente", a declarat Patriciu.
"Sunt curios să aflu cine suportă cheltuielile făcute de procurori cu acest dosar", a mai subliniat preşedintele Rompetrol. Avocaţii omului de afaceri au criticat modul în care rechizitoriul a fost întocmit de cei doi procurori DIICOT, Ciprian Nastasiu şi Adriana Cristescu.
Apărătorii au invocat faptul că lipsesc mai multe acte din dosar, dar şi că anchetatorii ar fi fost ofiţeri acoperiţi, aşa cum a apreciat CSM într-o notă publică. SRI trebuie să-i achite daune morale lui Dinu Patriciu după ce instanţa a decis că omului de afaceri i-au fost ascultate ilegal telefoanele.
Anchete penale returnate pe bandă rulantă la DNA
Magistraţii instanţei supreme au constatat ieri nereguli în modul în care au fost întocmite rechizitoriile în cauzele "Loteria" şi "Andreea Ciucă". Ei au returnat dosarele la DNA în vederea refacerii urmăririi penale. Ministerul Public a atacat cu recurs sentinţele judecătoreşti. @N_P