Unele lucruri nu se pot schimba: printre acestea este şi faptul că micul dejun rămăne masa cea mai importantă a zilei. Special pregătit, acesta are menirea de a-ţi asigura o bună funcţionare a metabolismului, pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.
Unele lucruri nu se pot schimba: printre acestea este şi faptul că micul dejun rămăne masa cea mai importantă a zilei. Special pregătit, acesta are menirea de a-ţi asigura o bună funcţionare a metabolismului, pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.
Ceasul deşteptător sună din nou, dorind să-ţi ureze o dimineaţă căt mai plăcută. Plăcută? Pe cine vrea să păcălească? Te trezeşti somnoros, găndindu-te că noua zi de muncă va fi mai puţin obositoare decăt cea precedentă. Pentru a rezista căt mai mult timp stresului de la serviciu, o alimentaţie sănătoasă, incă de dimineaţă, te va revigora şi te va ţine in formă pe tot parcursul zilei.
SÃ...NÃ...TATE. In caz că ai uitat, micul dejun este cea mai importantă masă de peste zi. Potrivit ultimelor cercetări, acesta joacă un rol important in reducerea riscului de obezitate şi de preinfarct. In orice colţ de lume ne-am afla, aşteptările sunt aceleaşi: trebuie "să te pună pe picioare" pentru ziua care abia urmează. Iar acest lucru este de obicei obţinut prin combinarea unui aliment energizant cu unul intăritor, in proporţii diferite şi relative, in funcţie de zonă, educaţie şi cultură.
DIVERSITATE. Europenii sunt mari consumatori de cafea, de aceea această băutură este nelipsită din micul festin matinal. In ţări precum Germania, Austria, Olanda şi Suedia, micul dejun este caracterizat printr-o selecţie generoasă de alimente: cereale, ouă, o varietate de păine cu unt şi gem, iaurt, fructe, ciocolată caldă sau lapte. Dacă cei de aici preferă o alimentaţie lacto-vegetariană, britanicii se află insă la polul opus. O