Desi nu ma consider un adevarat bloger, le tin partea. Ii pretuiesc macar pentru ca, desi poate unii dintre ei nu sint constienti de acest lucru, sint deja parte a meseriei pe care o practic si eu de aproape 14 ani. Sint jurnalisti pur si simplu. Un alt fel, dar tot jurnalisti. Pentru ca: emit mesaje, au o audienta, discuta cu ea, invata, ca si noi, clasicii, cum se scrie profesionist, cum se cistiga un public, cum il retii, cum te faci util “comunitatii”. Faptul ca blogaritul are citeva reguli nescrise diferite de ale mediei clasice nu schimba lucrurile cu nimic. Presa e comunicare iar blogerul asta face. Unii (deja multi) o fac mai bine decit majoritatea ziaristilor asa zis profesionisti, altii se straduie s-o faca, altii o fac mai prost. Dar blogosfera e deja institutie cu drept de vot in cetate. Am scris pentru Moneyexpress (a aparut azi pe piata) un comentariu cu titlul Blogul fata cu Reactiunea. M-am legat putin de C T Popescu, de Catalin Tolontan si, ceva mai mult, de Bradut Ulmanu. Le-am indexat reactiunea fata de noii-veniti-in-tirg. Cititi si aici despre dezbaterea “Bloguri curate”.
P.S. Pentru ca la mine nu se practica, tehnic vorbind, blogroll-ul, am sa public in curind un post cu lista mea de lectura cu scurte explicatii si comentarii.
Desi nu ma consider un adevarat bloger, le tin partea. Ii pretuiesc macar pentru ca, desi poate unii dintre ei nu sint constienti de acest lucru, sint deja parte a meseriei pe care o practic si eu de aproape 14 ani. Sint jurnalisti pur si simplu. Un alt fel, dar tot jurnalisti. Pentru ca: emit mesaje, au o audienta, discuta cu ea, invata, ca si noi, clasicii, cum se scrie profesionist, cum se cistiga un public, cum il retii, cum te faci util “comunitatii”. Faptul ca blogaritul are citeva reguli nescrise diferite de ale mediei clasice nu schimba lucrurile cu nimic. Presa e comunicare iar blogerul asta face. U