Compania Gaz Sud a închis Distrigazul în Bucureşti, acaparând majoritatea localităţilor cu potenţial din jurul Capitalei. Zona Metropolitană a Bucureştiului, care cuprinde circa 60 de Compania Gaz Sud a închis Distrigazul în Bucureşti, acaparând majoritatea localităţilor cu potenţial din jurul Capitalei.
Zona Metropolitană a Bucureştiului, care cuprinde circa 60 de localităţi, a devenit teren de luptă pentru furnizorii de gaze naturale. Miza o reprezintă comunele de pe lângă DN1, pe unde va trece şi viitoarea autostradă Bucureşti - Braşov, precum şi cele în care se construiesc cartiere rezidenţiale sau platforme industriale.
Explozia imobiliară şi relocarea industriei în afara Bucureştiului au ridicat valoarea comunelor din jurul Capitalei. Pentru că majoritatea acestor localităţi nu beneficiază de canalizare, apă curentă, drumuri asfaltate sau gaze naturale, ele au devenit o ţintă importantă pentru furnizorii de utilităţi. Până acum câţiva ani, Distrigaz Sud era unicul distribuitor de gaze naturale în această zonă. Astăzi, în vecinătatea Bucureştiului, nouă companii de gaz îşi împart teritoriile.
Deşi au cote de piaţă nesemnificative comparativ cu principalul jucător, Distrigaz Sud, micii jucători încep să-i ridice tot mai multe probleme acestuia.
Intrată pe piaţă în 2003-2004, Gaz Sud a ajuns deja la un portofoliu de 5.000 de clienţi şi peste 400 de kilometri de reţea de distribuţie. Iniţial, compania aparţinea Gaz Vest, distribuitor care îşi concentrase însă afacerile în zona Ardealului. "În 2003-2004, am preluat controlul Gaz Sud cu bani proprii şi am început să investim puternic în zonele din jurul Bucureştiului", spune Viorel Gheorghiu, acţionarul principal al companiei. Astăzi, Gaz Sud asigură distribuţia în localităţile Pantelimon, Cornetu, Moara Vlăsiei, Snagov, Gruiu şi Ciolpani.
Investiţiile totale s-au ridicat la 31 mil