Ingrediente: 2 cepe roşii, 4 căţei de usturoi, 4 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 150 g carne de porc (sau de vită), 150 g carne de pui (sau curcan), o cutie de ciuperci felii (200 g ciuperci proaspete), 150 g cârnaţi afumaţi, 500 g smântână, 2 gălbenuşuri, ulei, 1 foaie de dafin, 2 linguriţe cu boia, sare, 2 linguriţe de chimen măcinat, 2 ardei iuţi (se poate folosi şi unul). Preparare: Ceapa tăiată cubuleţe se căleşte în 50 ml de ulei împreună cu cei patru căţei usturoi pisaţi. Se adaugă şi o foaie de dafin şi apoi se pune şi boiaua şi se stinge cu apă. Se pun carnea de porc, o linguriţă de chimen măcinat şi apă. Când carnea de porc este pe jumătate fiartă, se pun şi cârnaţii, morcovii şi pătrunjelul tăiat, carnea de pui, ciupercile, sare după gust, o linguriţă de chimen măcinat şi ardeiul iute tăiat în 3-4 bucăţi. Lăsăm să fiarbă şi apoi amestecăm gălbenuşul cu smântâna şi adăugăm din zeama fierbinte puţin câte puţin, apoi turnăm totul peste supă şi lăsăm să dea un clocot. Menţiuni: Se presară cu pătrunjel verde tocat fin. Timp de preparare: o oră
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 cepe roşii, 4 căţei de usturoi, 4 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 150 g carne de porc (sau de vită), 150 g carne de pui (sau curcan), o cutie de ciuperci felii (200 g ciuperci proaspete), 150 g cârnaţi afumaţi, 500 g smântână, 2 gălbenuşuri, ulei, 1 foaie de dafin, 2 linguriţe cu boia, sare, 2 linguriţe de chimen măcinat, 2 ardei iuţi (se poate folosi şi unul). Preparare: Ceapa tăiată cubuleţe se căleşte în 50 ml de ulei împreună cu cei patru căţei usturoi pisaţi. Se adaugă şi o foaie de dafin şi apoi se pune şi boiaua şi se stinge cu apă. Se pun carnea de porc, o linguriţă de chimen măcinat şi apă. Când carnea de porc este pe jumătate fiartă, se pun şi cârnaţii, morcovii şi pătrunjelul tăiat, carnea de pui, ciupercile, sare după gust, o linguriţă de chimen măcinat şi ardeiul i