Un angajat al Inspectoratului scolar Judetean Cluj a desfiintat "din pix" peste 360 de posturi din gradinitele, scolile si liceele clujene
Decizia i-a revoltat pe directorii de institutii, care spun ca nu pot asigura securitatea copiilor fara personal
Directorii celor cateva sute de institutii de invatamant preuniversitar din judetul Cluj sunt revoltati de un ordin al Inspectoratului scolar Judetean, emis la 19 octombrie prin care li se solicita desfiintarea a peste 362 de posturi de personal didactic auxiliar si nedidactic cu data de 1 noimebrie.
"Este incredibil ce se intampla", a declarat Elisabeta Wolf, directorul scolii speciale pentru deficienti de Auz, pentru care IsJ a decis reducerea cu sase posturi.
"Noi suntem in acest moment mult sub numarul de angajati pe care il prevede HG 1251/2005, care reglementeaza normarea posturilor pentru institutiile speciale de invatamant. Am si trimis un memoriu la Inspectorat prin care le aratam ca legea ne permite sa avem 36 de posturi pentru personal didactic auxiliar, iar noi avem doar 23 in acest moment, si 26,4 posturi de personal nedidactic, unde noi avem numai 15 angajati", a afirmat Wolf.
Cele mai multe posturi ar urma sa se desfiinteze la Liceul pentru deficienti de auz, unde IsJ a decis ca 16 persoane sunt in plus, iar pe al doilea loc se situeaza Liceul National Pedagogic "Gheorghe Lazar" din Cluj Napoca. Directorului acestuia, Ambrosie Chis a spus ca ar putea face un efort si sa se descurce cu unul sau doi angajati mai putin, dar 14 angajati lipsa ii vor pune in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea. El a explicat ca, prin dispunerea geografica pe care o are si prin faptul ca are si cantina si camin, amplasate pe un teren foarte mare va fi farte greu de adiminstrat cu personal diminuat atat de mult.
"Langa noi se construieste un mamut comercial, iar cu un supraveghetor pe