În 1905, Teodora Luigi Cazavillan construia sediul Societăţii de Salvare, instituţie care a început să funcţioneze începând cu anul 1906, pe un teren donat tot de ea. La 29 septembrie 1905, Cazavillan a încheiat cu Societatea Generală de Asigurare „Naţionala“ un contract de asigurare valabil pe şapte ani. Societatea de Salvare a fost prima organizaţie de acest fel din Balcani, creată după modelul celei din Viena de către doctorul Nicolae Minovici. Această ins
În 1905, Teodora Luigi Cazavillan construia sediul Societăţii de Salvare, instituţie care a început să funcţioneze începând cu anul 1906, pe un teren donat tot de ea. La 29 septembrie 1905, Cazavillan a încheiat cu Societatea Generală de Asigurare „Naţionala“ un contract de asigurare valabil pe şapte ani.
Societatea de Salvare a fost prima organizaţie de acest fel din Balcani, creată după modelul celei din Viena de către doctorul Nicolae Minovici. Această instituţie a supravieţuit între anii 1906 şi 1947 exclusiv din surse private, deşi activităţile ei îndeplineau importante sarcini publice.
Valoarea totală de asigurare pentru clădirea respectivă era de 150.000 de lei-aur. Se plăteau doar şase ani, pentru al şaptelea an prima de asigurare fiind gratuită. „Naţionala“ nu asigura fabricile de praf de puşcă sau de materiale explozibile şi inflamabile, hârtiile de valoare, banii, pietrele preţioase sau mărgăritarele nemontate şi nici lingourile din metal preţios. Articolele de lux, precum dantelăriile, ţesăturile de caşmir, giuvaerurile, medaliile, argintăria, tablourile, gravurile sau alte obiecte rare şi preţioase, erau asigurate în condiţii speciale. Fundaţiile şi construcţiile aflate sub nivelul solului nu se considerau asigurate dacă acest lucru nu era menţionat expres în poliţă şi în ofertă.
„Naţionala“ asig