Masajul cu pietre de bazalt şi marmură este supranumit "gimnastica sistemului circulator", deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină De multe ori, medicina tradiţională este
Masajul cu pietre de bazalt şi marmură este supranumit "gimnastica sistemului circulator", deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină
De multe ori, medicina tradiţională este completată cu succes de diverse tehnici complementare de îmbunătăţire a sănătăţii. Terapia cu ajutorul pietrelor este o astfel de tehnică folosită în medicina alternativă pentru întărirea tonusului, detensionare şi eliminarea diverselor afecţiuni.
Terapia cu pietre este o ramură a termoterapiei, folosindu-se de alternanţa cald-rece a pietrelor plasate în diverse locuri de-a lungul corpului.
Este o metodă de terapie care se foloseşte de căldura degajată de rocile de bazalt, căldură ce pătrunde adânc în piele, alternată cu răceala degajată de pietrele de marmură. Această terapie depăşeşte cu mult beneficiile fizice pe care le are un masaj obişnuit. Are un efect relaxant, întăreşte sănătatea şi oferă o stare de bine pacientului.
Terapia cu pietre de bazalt şi marmură este supranumită de specialişti "gimnastica sistemului vascular", datorită efectului pe care îl are asupra sistemului circulator. Îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului limfatic şi a sistemului imunitar, normalizează funcţiile corpului şi ajută organismul să se autovindece.
Acţionează de asemenea şi asupra sistemului senzorial, care stimulează producerea de neurochimicale, responsabile cu starea de bine resimţită de pacient în urma masajului cu pietre. Scopul ultim al acestei terapii alternative este inducerea stării de relaxare, care favorizează echilibrul organismului şi alină anumite afecţiuni cronice sau acute.
Rocile reci, cheia terapiei
Pietrele de bazalt sunt încălzite la temperaturi de 125-135 grade Cel