Ziarul neconventional editat de Paula Ribariu apare de cinci ani. Tiparit la computer, difuzat din mina in mina, intre zece si douazeci de exemplare, trimis forurilor importante din domeniul cultural si unor personalitati, el a fost, inca de la aparitie, o formula de protest a unuia dintre cei mai importanti artisti plastici contemporani, in jurul caruia s-a strins un grup important de colaboratori.
Numele Paulei Ribariu este asociat intotdeauna cu pictura de buna calitate, cu investigatiile intr-o zona profunda a spiritului uman, ce nu tine cont de mode si atractii trecatoare. Altfel spus, tot ceea ce face Paula Ribariu este atitudine, o reactie grava in fata impactului direct cu viata. Astfel, ea nu poate ramine doar artistul inchis in atelierul sau, preocupat de propria creatie, ci demonstreaza de mai multi ani o atitudine civica, priveste fenomenul artistic in ansamblul evolutiei sale, fara a trece cu indiferenta, ca marea majoritate dintre noi, pe linga aberatiile institutionale, degradarea vietii culturale si a institutiilor menite sa se ingrijeasca de ea. Privita de foarte multi in mod ciudat si curios, incercind sa nu tina cont de aceasta atitudine inconfortabila pe care o provoaca, ea are puterea de a reactiona la lucruri care practic nu au nici o sansa de a fi schimbate. Paula Ribariu a avut si are tenacitatea sa reziste si sa creada in aceasta modalitate de protest. Cum altfel sa reusesti ca, pe banii tai, sa redactezi lunar aceasta foaie, sa faci anual o expozitie si sa acorzi unui artist Premiul „Raul Rosei“?
La Galeria Galateca s-au reunit intr-o expozitie cei care sint alaturi de Paula Ribariu, scriind lunar materiale in ziarul ei. Este cea de a sasea expozitie a Ziarului neconventional si a colaboratorilor, artisti, critici de arta, literati. O utopie, vor spune multi, de care nu mai putem face abstractie si care ramine deoc