De câte ori nu spunem că ne vopsim părul pentru că doream o schimbare? De câte ori nu zicem că nu ne mai plăcea vechea culoare sau că nu ne mai stătea bine? Spunem toate aceste lucruri, dar nu ne gândim la consecinţe sau la tratamentele de păr aplicate ulterior vopsirii.
Specialiştii în tratarea părului consideră vopsirea acestuia şi o necesitate, dar şi un moft, un răsfăţ sau chiar o experienţă. „Faptul că într-o anumită perioadă se poartă unele nuanţe nu înseamnă că doamnele trebuie să şi recurgă la aplicarea acestora. Tot timpul trebuie să analizăm înainte firul de păr şi de câte ori a mai fost vopsit. Important este ca o clientă care vine la salon să aibă încredere în sfaturile stilistului. Primează sfatul nostru pentru că noi ştim mai bine dacă anumite culori prind sau nu. Deşi clientele vin cu vopseaua lor sau deja ştiu ce culoare vor să aibă, tot noi le spunem dacă prinde sau nu, dacă iese aşa ori va ieşi altă culoare“, a fost sfatul stilistei Florentina Bălan.
Vopsirea părului poate deveni o necesitate în cazul persoanelor care au fire albe şi doresc acoperirea lor. Sau poate fi o necesitate atunci când anumite persoane, fie doamne, fie domni, au părul foarte degradat şi uscat. Vopseaua dă strălucire şi mai acoperă din imperfecţiunile firelor de păr. „Tinerele care recurg la vopsirea părului fac asta dintr-un moft. Sunt unele persoane care au firul de păr foarte frumos, dar care, din dorinţa de a fi la modă sau de a semăna cu vedetele, şi-l decolorează. Mentalitatea este greşită. Vopseaua, oricum ar fi, strică firul de păr. Orice persoană trebuie să ţină minte că nu se mai întâlneşte vreodată cu nuanţa naturală a acestuia“, a mai spus stilista.
Folosiţi vopsele profesionale
Primi paşii în procesul de aplicare a vopselei de păr este stabilirea nuanţei sau a nuanţelor, după caz. Vopseaua poate să fie permanentă şi pri