In urma unei decizii emise recent de Curtea Constitutionala, prin care se sisteaza actiunea de vinzare a cabinetelor medicale, medicii braileni s-au reunit, ieri, in sala de sedinte a Colegiului Medicilor si si-au manifestat dezaprobarea fata de acest act normativ in prezenta primarului Constantin Cibu. Este vorba despre Ordonanta nr. 870-871 din data de 9 octombrie 2007 publicata in Monitorul Oficial din 17 octombrie, prin care se modifica unele articole din Ordonanta 110/2005 privind vinzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical, Ordonanta aprobata prin Legea 236.
Dupa cum am aflat de la dr. Dorina Tite, vicepresedinte al Colegiului Medicilor, in Braila, procesul de vinzare a cabinetelor medicale a fost demarat in baza acestor acte normative, iar din totalul de 105 cabinete au fost vindute 53, dar vinzarea acestora se afla in diverse stadii. Unele au fost cumparate si exista act de vinzare-cumparare sau au fost in stadiul de negociere, iar altele urmeaza sa fie supuse acestui proces. Pornind de la prevederile acestei decizii a Curtii Constitutionale, medicii s-au sensibilizat, avind in vedere in primul rind faptul ca in Braila, comisia care s-a constituit pentru vinzarea cabinetelor a tergiversat foarte mult aceasta actiune.
"Sintem revoltati de prevederile deciziei Curtii Constitutionale, motiv pentru care vom face uz de toate posibilitatile noastre de protest, in a repune in aplicare prevederile Ordonantei 110 si prevederile Legii 236. Pentru a derula un act medical calitativ, coerent, la standarde europene, avem nevoie de conditii europene de derulare a activitatii. Pentru a avea aceste conditii, pentru a avea o locatie corespunzatoare, trebuie sa fim motivati sa investim in locatia