Foto: Cotidianul
Vinzarea de apartamente noi va creste si majoritatea clientilor vor fi persoane care se vor muta din blocurile vechi in cele noi. Tonul mutarilor va fi dat de catre primii clienti ce isi vor ocupa locuintele in ansambluri rezidentiale in urmatorii doi ani. Analistii estimeaza ca 500.000 de familii din Bucuresti se vor muta in case noi in ansambluri rezidentiale pina in anul 2018.
„In 5-10 ani se vor inregistra aproximativ 500 de mii de tranzactionari imobiliare, majoritatea constind in locuinte noi in ansambluri rezidentiale“, a spus Sorin Lacusta, director Departament proiecte rezidentiale Regatta, in cadrul unui eveniment pe teme imobiliare organizat de revista „Business Magazin“.
„Cifra este realizabila intrucit de-abia de acum marii dezvoltatori de proiecte imobiliare isi fac temele pentru a investi in Romania“, a mai spus Sorin Lacusta.
Proiectele de mii de apartamente sint principala tinta a clientilor. Chiar daca oferta creste, preturile nu vor scadea, ba mai mult, vor creste. „Sint diverse studii care arata ca preturile vor creste“, a mai amintit Sorin Lacusta. La aceste cresteri vor contribui si fondurile de investitii care activeaza pe piata imobiliara din tara noastra.
„Fondurile de investitii cumpara apartamente si le revind dupa o anumita perioada cu un profit de 15-50%“, a adaugat Sorin Lacusta. Profitul este realizabil in functie de faza in care s-au cumparat apartamentele, de proiect, de zona, precum si de facilitatile proiectului.
Pentru constructia celor 500.000 de locuinte, apartamente si vile, pare sa fie destul teren in Capitala. „Bucurestiul nu este un oras inchis. Capitala dispune de mari suprafete de teren, in sud si in est“, a spus Stefan Dumitrascu, arhitect-sef al sectorului 3.
De regula, brokerii imobiliari recomanda terenurile din nordul Capitalei. „To