Electrocasnicele robuste, cu multe opţiuni şi accesorii asigură 75% din reuşita unei reţete culinare. O bucătărie bine utilată cu aparate electrocasnice potrivite s-a transformat dintr-un Electrocasnicele robuste, cu multe opţiuni şi accesorii asigură 75% din reuşita unei reţete culinare.
O bucătărie bine utilată cu aparate electrocasnice potrivite s-a transformat dintr-un moft într-o necesitate pentru familiile moderne. Cu ajutorul roboţilor se reduce foarte mult timpul de lucru în bucătărie, iar alimentele sunt preparate după principii sănătoase.
Roboţii de bucătărie sunt o prezenţă nelipsită din bucătăriile zilelor noastre. "Aparatura electrocasnică potrivită te ajută în proporţie de 75% în bucătărie", ne spune Ştefan Ionescu, bucătar al unui restaurant din Capitală. Aparatele trebuie să fie robuste şi să aibă cât mai multe opţiuni.
"Un robot rezistent are în componenţă cât mai multe piese de metal, respectiv oţel inoxidabil, ceea ce îi oferă şi o greutate fizică considerabilă", recomandă Claudia Cristescu, directorul general al unei firme de specialitate. Ideale sunt aparatele de uz îndelungat şi accesorii care diminuează timpul de lucru în bucătărie. Astfel de exemple sunt tigaia care atinge suprafaţa de încălzit în 20 de secunde şi tăvile din silicon pentru prăjituri.
Plita cu inducţie are avantajul că generează căldura în interiorul recipientului utilizat contribuind astfel la economisirea energiei electrice. Timpul de încălzire este scurt, iar temperatura se reglează foarte uşor. În plus, încălzirea se opreşte automat atunci când este îndepărtat recipientul. Zonele de încălzire acoperă aproape toată suprafaţa plitei şi se adaptează perfect diferitelor dimensiuni de vase.
Cuptorul combină funcţiile clasice cu prepararea cu abur a alimentelor. Nimic nu se pierde în timpul procesului de pregătire, iar alimentele rămân gustoase