Centrul Cultural American a gazduit, ieri dimineata, o expunere despre o bijuterie a artei ingineresti, Podul Brooklin, care leaga partea continentala si cea insulara a New York-ului. Evenimentul a fost moderat de reprezentanta bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Adelina Pop, care a precizat ca actiunile organizate cu elevii au drept scop realizarea propagandei pentru cultul cartii, al informatiei, iar actiunile de la Centrul Cultural urmaresc sa puna in valoare cultura americana.
Arhitecta Alice Chiscop, profesoara la Liceul de Arta, a vorbit despre Podul Brooklyn care a fost dat in functiune pe 24 octombrie 1931, iar constructia lui a durat patru ani. "Acest pod este una dintre cele mai cunoscute opere de arta inginereasca. In aceasta categorie mai intra viaductele, castelele de apa sau turnurile foarte inalte. Are o lungime de 1,5 km si doua benzi de circulatie. Este realizat din cabluri metalice ancorate de arce de fier sustinute de stilpi de zidarie", a explicat arhitectul Alice Chiscop.
Poetul Gheorghe Lupascu a prezentat apoi elevilor de la "Iorga", "Perpessicius" si Liceul de Arta impresiile sale de cind a fost in SUA in 1998, cu prilejul Congresului Mondial de Antropologie. Scriitorul a spus elevilor ca a fost socat la acea vizita de concretizarea creativitatii poporului american, de faptul ca acele cladiri grandioase nu l-au coplesit, ci i-au dat senzatia plenitudinii creatiei umane. In final, cele citeva zeci de elevi au admirat poze cu Podul Brooklyn si cu New York-ul.
Centrul Cultural American a gazduit, ieri dimineata, o expunere despre o bijuterie a artei ingineresti, Podul Brooklin, care leaga partea continentala si cea insulara a New York-ului. Evenimentul a fost moderat de reprezentanta bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Adelina Pop, care a precizat ca actiunile organizate cu elevii au drept scop realizarea propaga