Telefoanele Servicului Judetean de Ambulanta suna fara intrerupere. Ieri, echipajele abia mai putea face fata numarului mare de solicitari. De regula oameni fara adapost, rapusi de frigul din timpul noptii. Trecatorii au chemat, cum era normal, ambulanta.
Iar medicii au dezvaluit ca majoritatea persoanelor cazute in strada sint „clienti" fideli, majoritatea fiind cunoscuti ca persoane alcoolice. „Citeodata avem atit de multe astfel de cazuri, incit nu avem masini libere sa mergem la cazuri considerate urgente.
Noi ii aducem la urgente, iar cei de acolo ii cosmetizeaza, le fac tratament, dar in citeva zile le dau drumul, deoarece nu este unitate medico-sociala. Multi se prezinta si singuri la spital, invocind diferite dureri, doar pentru a avea un acoperis deasupra capului", marturiseste un medic ambulantier.
Sub cerul liber
In prezent, Primaria nu are in administrare un centru de primire a persoanelor fara adapost. Totusi, reprezentantii municipalitatii asigura ca Serviciul de Asistenta Sociala din cadrul institutiei are o colaborare foarte buna cu fundatia „Consortiul pentru Dezvoltare" Sibiu, care administreaza un astfel de adapost de noapte in cartierul Turnisor.
„In schimb, Primaria ajuta persoanele care beneficiaza de ajutor social, oferindu-le doua mese pe zi la cantina sociala din Calea Gusteritei nr. 25. Numarul celor care beneficiaza zilnic de masa la cantina este de 150, plus 20 de persoane care beneficiaza de programul social «Masa pe roti»", a precizat Sergiu Olteanu, consilier de presa al Primariei.
Adapost pentru ciini
In timp ce unii sibieni nu au unde sa doarma noaptea, SC DPC SA a demarat lucrarile de construire a unui nou adapost pentru ciini, linga amplasamentul cel vechi de pe Dealul Daii. Valoarea investitiei se ridica la 50.000 lei. Lucrarile au inceput deja si se vor i