"Castelul lui Dracula", Turnul Londrei, catacombele Parisului, zona 51 din Nevada conduc în topul "Forbes". Încă din Antichitate, literatura a vorbit despre locurile cele mai "Castelul lui Dracula", Turnul Londrei, catacombele Parisului, zona 51 din Nevada conduc în topul "Forbes".
Încă din Antichitate, literatura a vorbit despre locurile cele mai înspăimântătoare şi misterioase de pe Terra. Revista economică "Forbes" a redactat clasamentul acestor locuri. În fruntea topului se află castelul Bran din România. "Plimbă-te prin camerele castelului, scrie publicaţia americană, şi poţi să revezi procesele împotriva vrăjitoarelor, execuţiile prin decapitare sau spânzurătoare pe care Vlad le-a ordonat din interiorul acestor ziduri".
Întreaga planetă asociază Castelul Bran, valoros monument de arhitectură medievală, cu importante funcţii istorice, militare şi economice, cu mitul lui Dracula, personaj diabolic, fictiv, dintr-unul din cele mai fascinante romane din câte s-au scris vreodată. Acest fapt face ca mulţi din numeroşii turişti care-l vizitează să plece dezamăgiţi pentru că nu-l întâlnesc pe sângerosul vampir, pe care-l cunosc din ecranizările cărţii.
Vlad Ţepeş, renumitul domnitor român care este confundat cu straniul conte, a fost închis timp de circa două luni între zidurile castelului, în toamna lui 1462, după ce oastea regelui Matei Corvin l-a prins în apropierea cetăţii de la Podul Dâmboviţei, de lângă Rucăr. Dar legătura dintre Castelul Bran şi domnitor este percepută în primul rând prin prisma campaniilor de pedepsire întreprinse de Vlad împotriva negustorilor saşi braşoveni care nu se supuneau poruncilor sale cu privire la comerţ în târgurile din Ţara Românească.
Asocierea imaginii domnitorului Vlad Ţepeş - denumit adesea şi Dracula sau Drăculea - cu personajul Dracula născocit de Bram Stoker ar putea aduce beneficii turismului, d