Vineri, la Galeriile de Arta, a avut loc o expozitie de pictura in cadrul careia au fost prezentate aproximativ 70 lucrari realizate de membrii marcanti ai Uniunii Artistilor Plastici - filiala Braila. Dupa cum ne-a declarat artistul plastic Hugo Maracineanu, initial s-a pornit de la ideea realizarii unor schite, a unor lucrari de dimensiuni mici care sa vina in intimpinarea publicului brailean care ar vrea sa cumpere, dar pina la urma s-a trecut la realizarea unor lucrari foarte serioase.
"Este important ca fiecare dintre artistii plastici braileni isi mentin stilul, de fiecare data cind ajungi in fata unei lucrari stii exact ca ii apartine lui Vasile Gaita, Radu Ionel, Gheorghe Mosorescu, Hugo sau Walter Maracineanu. Ni s-au intors niste lucrari si de la Moldova de dincolo de Prut, unde au expus 8 artisti plastici braileni. Mai ciudata este starea publicului brailean care nu prea vine la expozitii. Imi aduc aminte de blestemul lui Panait Istrati care spunea “Braila - oras de negustori nenorociti”. Daca el spunea asta la 1930 cind orasul avea 40 - 50 de mii de locuitori, cu atit mai ciudat mi se pare ca la o Braila de aproape 300 de mii de oameni, unii nu catadicsesc macar sa aiba pretentia de cosmopolit, sa vina in sala, sa asculte pareri avizate. Valoarea lucrarilor noastre este recunoscuta pe plan national, dar cind vine vorba sa ducem tratative pentru vinzarea unui tablou, oamenii spun ca preturile sint mari, isi pot cumpara cizme de 5 milioane de lei, dar 3 milioane pentru un tablou li se pare mult", a precizat Hugo Maracineanu.
Lucrarile vor ramine expuse la Galeriile de Arta pina pe data de 2 decembrie, cind se va deschide o alta expozitie dedicata Zilelor Orasului, de pe 6 decembrie.
Vineri, la Galeriile de Arta, a avut loc o expozitie de pictura in cadrul careia au fost prezentate aproximativ 70 lucrari realizate de membrii marca