Omleta cu mozzarella sau telemea
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua, un ardei rosu, 300 g mozzarella sau telemea proaspata, 1/2 legatura patrunjel verde, 2 fire de menta, 3 linguri de untdelemn, 1 lingura lapte, sare grunjoasa, sare fina, piper.
Mod de preparare: * Taiati ardeiul, curatati-l de seminte, apoi taiati-l inca o data in patratele mici. Caliti-le intr-o lingura de untdelemn, 5 minute. Sarati si piperati. * Bateti ouale intr-un castron impreuna cu laptele. Sarati-le, apoi adaugati patrunjelul si menta tocate marunt. Taiati branza in felii subtiri. * Scurgeti tigaia de uleiul ramas si puneti ouale batute, aducand, cu o spatula, marginile omletei spre centru. Cand se detaseaza, presarati deasupra ardeiul rosu, puneti feliile de branza. Lasati omleta pana ce e bine facuta. Impaturiti-o in trei (parte peste parte) si serviti-o in farfurie, taiata bucati.
Cod cu sos de patrunjel si usturoi
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 bucati de cod a 200 g fiecare, o legatura de patrunjel verde, 2 catei de usturoi, 1 ou, 50 g faina, 3 linguri untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Porniti cuptorul. * Clatiti si zvantati fileurile de cod. Sarati-le, piperati-le si dati-le usor prin faina. * Spalati si tocati patrunjelul. Curatati usturoiul si dati-l pe razatoarea mica. Intr-o farfurie adanca, bateti oul intreg cu o lingura de untdelemn. Intr-o alta farfurie, amestecati usturoiul cu patrunjelul. * Incalziti intr-o cratita 2 linguri de untdelemn. Treceti pestele prin oul batut, apoi prin amestecul de patrunjel. Lasati-l sa se prajeasca 2-3 minute, apoi varati cratita in cuptor si mai lasati-o 15 minute. * Serviti pestele fierbinte, cu garnitura de dovlecei sau telina, calite in putin unt.
Pui sote cu broccoli
Ingrediente (pentru 6 persoane): 9 copane mari de pui (unu si jumatate de perso