Cartea „On writing” a lui Stephen King, aparuta in traducere romaneasca sub titlul „Misterul regelui. Despre scris”, este, in multe privinte, o carte aplicata, plina de trucuri si sfaturi, un manual saltaret de creatie literara.
Totusi, Stephen King are grija sa-i descurajeze, in repetate randuri, pe cei care i-ar folosi cartea pe post de ghid practic si care ar spera ca, citind-o, s-ar pomeni peste noapte ca scriu si castiga la fel ca „regele”.
Informatia pe scurt
„On writing”, aparuta in traducere romaneasca sub titlul „Misterul regelui. Despre scris”, este o carte aplicata, plina de trucuri si sfaturi, un manual saltaret de creatie literara;
Desi e considerat un romancier popular, Stephen King dovedeste ca stie foarte multe lucruri despre mestesugul scrisului, de la resorturile de gramatica si stil pana la constructie, naratiune, descrieri, dialoguri si personaje.
In America scrisul este o afacere si cartea lui Stephen King v-ar putea folosi, pana la urma, ca sa faceti bani. Acolo, nu aici.
Un manual de creatie literara
[c:1:s]Daca va imaginati ca puteti afla totul despre cum sa fiti un bun PR, cum sa va ingrijiti pisica sau cum sa deveniti un afacerist de succes citind carti cu sfaturi practice si retete, poate ca acest lucru e valabil si pentru scris. Eventual, de ce n-ar fi valabil chiar pentru scrisul cu o finalitate cat se poate de practica - aceea de a va transforma in milionar?
„Carrie”, „It”, „The Shining”, „Apocalipsa”, „Cimitirul animalelor” sau „Culoarul mortii” si „Camera 1408” - romane, povestiri si filme cunoscute in toata lumea. Prin urmare, iata autorul care ar trebui sa ne predea mestesugul si business-ul scrisului!
Mai ales ca definitia pe care el o da talentului pare una mercantila: „Daca ati scris ceva pentru care cineva v-a dat un cec, daca ati incas