Restaurantul Heritage, cunoscut ca restaurantul bancherilor (majoritatea actionarilor sunt bancheri), a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 20% la numai o luna de lansarea propriu-zisa care a avut loc in septembrie, estimand pana la sfarsitul anului un grad de ocupare de 100%, in conditiile in care anul trecut se estima o medie de 70%.
“Evenimentul organizat cu ocazia inaugurarii a constituit si un instrument de comunicare, astfel incat numarul oaspetilor a crescut si , implicit s-a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 20%. Pentru sfarsitul anului ne propunem un grad de ocupare de 100%“, a declarat pentru Wall-Street Monica Cretu, director general Heritage.
Heritage s-a lansat luna trecuta, perioada anterioara de functionare a restaurantului fiind “o perioada de acomodare pe piata, de selectie a furnizorilor si colaboratorilor“, dupa cum sustine Monica Cretu. Investitia generala nu a fost inca finalizata, anul trecut restaurantul alocand aproximativ un milion de euro in renovarea locatiei, pregatiri si recrutari de personal.
“Efortul financiar este considerabil pentru un restaurant si orientat pe de o parte catre echipamentul de ultima generatie din bucatarie, pe de alta parte catre restaurarea si decorarea locatiei, o casa de patrimoniu, construita in anul 1920“, enunta Monica Cretu. Locatia Heritage este speciala, restaurantul fiind amenajat in interiorul vilei in stil brancovenesc ce a apartinut in perioada interbelica prim-ministrului Gheorge Tatarascu.
Restaurantul dispune de trei saloane cu 140 de locuri, 90 in interior si 50 pe terasa. Meniurile se incadreaza intre 12 si aproximativ 130 de euro pentru cele mai rafinate bucate, avand specific francez si mediteraneean marca Chef-ului David Contant. “Acest concept a fost ales din pasiunea fondatorilor pentru gastromonia fina si pentru calitate. In echipa Heritage au fo