Elevii Liceului "George Enescu" din Capitală învaţă ca-n Evul Mediu, din cauza incompetenţei autorităţilor de a gestiona finanţarea de peste 100 milioane de euro primită de la Elevii Liceului "George Enescu" din Capitală învaţă ca-n Evul Mediu, din cauza incompetenţei autorităţilor de a gestiona finanţarea de peste 100 milioane de euro primită de la BEI.
Situaţia celor 106 unităţi de învăţământ din Bucureşti intrate în programul finanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI) este critică. "Avem mari probleme cu programul BEI", recunoaşte şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu. Printre unităţile de învăţământ încremenite în acest program semieşuat este Liceul de Muzică "George Enescu". Aici, orele de studiu individiual se desfăşoară în frig.
Din numărul total de şcoli şi licee care ar trebui reabilitate de către Primăria Capitalei, cu cei peste 200 de milioane de euro, lucrările au început doar la 23 de unităţi de învăţământ. "Una, două şcoli sunt gata", precizează Banu. La Liceul de Muzică "George Enescu", şantierul a început teoretic de aproape doi ani.
Cu toate acestea, în prezent jumătate din clădire este nefuncţională. Cine este de vină? Directorul liceului dă vina pe constructor, constructorul arată cu degetul către Primăria Capitalei, care s-a spălat pe mâini după ce a plătit un consultant cu 1,5 milioane euro tocmai pentru ca acesta să monitorizeze şi să ducă la bun sfârşit programul.
"Va trebui să ne mutăm iar"
"Chiar dacă centrala nu mai este branşată suntem nevoiţi să folosim clasele de studiu individual care intră în reparaţii", a explicat directorul adjunct de la "George Enescu", Mirela Bulgariu. În consecinţă, tinerii muzicieni sunt nevoiţi să repete cel puţin cinci ore pe săptămână în frig.
"Am modificat orarul, am mutat copiii, dar orele de studiu indivi