2400 de copii din sectorul 2 nu îşi găsesc locuri în grădiniţe
Ca să cumpere terenurile de la foştii proprietari, Primăria ar plăti sute de mii de euro pentru fiecare
Tot mai mulţi copii din Sectorul 2 al Capitalei riscă să rămână fără locuri în grădiniţe. Anul acesta, deja există un deficit de 2400 de locuri şi situaţia pare să se înrăutăţescă deoarece în loc să se construiască inistituţii de învăţământ pentru preşcolari, acestea sunt retrocedate.
Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, aflat ieri în vizită la ziarul Gândul, a declarat că sectorul 2 este chiar campion la acest capitol, aici înregistrându-se cel mai mare număr de retrocedări în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ.
Există o înţelegere între avocaţi pe zona revendicărilor şi din nefericire, sectorul 2 este cel mai afectat”, a declarat edilul-şef. Întradevăr de la începutul anului şapte instituţii de învăţământ preşcolar au fost revendicate, în unele cazuri revendicându-se instituţia cu tot cu teren, în altele doar terenul.
200 de metri pătrati ar costa 400.000 euro
Unul dintre cazuri este Grădiniţa numărul 256, din strada Atanasie Ionescu, nr.25, unde, în curtea instituţiei, au fost revendicaţi 207,9 metri pătraţi, pe care primăria de sector avea în plan să construiască o nouă grădiniţă. Neculai Onţanu, primarul sectorului spune că a vrut să cumpere acest teren pentru a continua proiectul care avea studiul de fezabilitate deja făcut, dar preţul zonei este foarte mare, aproximativ 2200 de euro pe metru pătrat. Pentru cei 207, 9 metri patraţi ar fi trebuit să plătească în jur de 460.000 de euro iar bugetul primăriei nu permite asemenea achiziţii.
De asemenea, Onţanu pune că în astfel de situaţii nu prea are de ales. „Noi avem în plan să începem construirea a 19 unităţi de învăţământ pentru preşcolari dar uitaţi ce situaţii apar.
Singura sol