Cresterea accelerata a veniturilor din zona de vest a tarii, pe fondul investitiilor realizate in industrie sau hi-tech, este motorul de dezvoltare al pietei rezidentiale din Timisoara.
Piata rezidentiala din vestul tarii are un potential puternic de crestere in urmatorii ani, pe fondul investitiilor puternice realizate in ultimii ani in regiune, care au dus la o crestere puternica a salariilor, factor care ii determina pe timisoreni sa se orienteze catre sporirea gradului de confort.
"Investitiile puternice in zona de vest a tarii, in special in hi-tech si in zone cu productivitate inalta, vor accelera cresterea veniturilor, care va antrena la randul ei piata imobiliara", a spus ieri Dorin Cojocaru, director executiv in divizia credite retail a BCR, la lansarea Centrum Imobiliare Timisoara.
BCR dezvolta o retea de 22 de astfel de Centrum Imobiliare in cele mai importante orase din tara, unde clientii vor primi consultanta financiara si imobiliara, iar BCR, care a facut un parteneriat cu Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI), va colabora cu dezvoltatorii si agentiile imobiliare prin aceste centre pentru a gasi solutiile cerute de clienti.
Cojocaru spune ca in primul semestru al acestui an au fost finalizate in Timisoara, Arad si Oradea circa 400 - 450 de locuinte noi, mult sub cererea existenta in aceasta parte a tarii.
Cristian Popescu-Ialomita, vicepresedintele ARAI, afirma ca intelegerea dintre Asociatie si BCR este o premiera pe piata ipotecara din Romania, care dovedeste ca obtinerea unui credit pentru locuinta este mai mult decat o problema de finantare, cat de consultanta financiara si imobiliara.
Popescu Ialomita este de parere ca, dupa cresterea accelerata a pietei imobiliare din Bucuresti, urmeaza cea din orasele mari, cu peste 200.000-300.000 de locuitori, cum este cazul Timisoarei.
"Daca Bucu