De vină pentru nivelul scăzut al capitalului în aceste regiuni sunt starea infrastructurii şi lipsa acută a forţei de muncă . Investiţiile noi sau cele în derulare în acest an continuă De vină pentru nivelul scăzut al capitalului în aceste regiuni sunt starea infrastructurii şi lipsa acută a forţei de muncă .
Investiţiile noi sau cele în derulare în acest an continuă să se concentreze spre zonele dezvoltate. În schimb, din cauza infrastructurii subdezvoltate şi a lipsei forţei de muncă, judeţele aflate la polul sărăciei sunt ocolite în continuare de noi proiecte.
Bucureştiul şi zonele apropiate conduc în topul investiţiilor străine derulate în acest an, ca şi cele din vestul ţării. Serviciile şi comerţul cu amănuntul continuă să fie principalele domenii de activitate preferate de investitorii străini asistaţi în acest an de Agenţia Română pentru Investiţii Străine (ARIS).
Este de remarcat şi apariţia sau continuarea unor investiţii axate pe proiecte cu valoare adăugată mare, precum cel al Microsoft Emea, care şi-a bugetat 13,1 milioane de euro pentru un centru administrativ, care la finalizare va genera 750 de noi locuri de muncă, sau de Infineon Germania, care continuă proiectele în Capitală, cu o investiţie de 3,1 milioane de euro, în urma căreia vor apărea 200 de locuri noi de muncă.
Şi suedezii de la Ericsson sunt atraşi de oportunităţile pieţei bucureştene, unde, chiar dacă nivelul investiţiilor nu a fost făcut public, vor crea 500 de locuri de muncă, potrivit ARIS. Comerţul cu amănuntul constiuie un pol de atracţie nu doar pentru Capitală, ci şi pentru marile oraşe, capitol la care ARIS asistă investiţii de 420 milioane de euro.
Bearbull SA (Franţa), companie care deţine Hiproma (Carrefour), continuă să se menţină în topul investiţiilor din sector, cu investiţii de 50 de milioane de euro în 2007, ca şi Anchor Mall Group, cu 1