Avem cel mai mic numar de amatori de cinematografe si cel mai mic numar de angajati in sectorul cultural din UE, potrivit unor statistici facute publice de Comisia Europeana.
Daca in 2005, in cele 27 de state membre UE, circa 4,9 milioane de oameni lucrau in sectorul cultural, adica 2,4% din totalul angajatilor, in Romania doar 1,1% din forta de munca existenta era alocata acestui domeniu, anunta Eurostat, organizatia ce alcatuieste statisticile pentru comunitatile UE, citata de NewsIn.
Cit despre sectorul de publicatii, in care sint incluse industria de carte si presa, in tarile UE exista 55.000 de institutii in care lucreaza aproximativ 750.000 de persoane, adica 2,7 % din totalul valorii adaugate din sectorul manufacturier. Cea mai mare pondere a acesteia a fost inregistrata in Marea Britanie (5,5% din totalul din sectorul manufacturier).
In clasament, la rubrica dedicata celei mai mici ponderi a valorii adaugate figureaza Romania (1,1%), Cehia, Irlanda si Slovacia (toate cu 1,2%).
Ne aflam insa la mijlocul ierarhiei in ceea ce priveste numarul angajatilor din sectorul cultural cu studii superioare: aproape jumatate dintre romanii care lucreaza in acest domeniu au absolvit o facultate, ceea ce ne plaseaza intre indicele cel mai mare, al estonienilor (64%), si cel mai mic, al maltezilor (26%).
integral in Cotidianul
Avem cel mai mic numar de amatori de cinematografe si cel mai mic numar de angajati in sectorul cultural din UE, potrivit unor statistici facute publice de Comisia Europeana.
Daca in 2005, in cele 27 de state membre UE, circa 4,9 milioane de oameni lucrau in sectorul cultural, adica 2,4% din totalul angajatilor, in Romania doar 1,1% din forta de munca existenta era alocata acestui domeniu, anunta Eurostat, organizatia ce alcatuieste statisticile pentru comunitatile UE, citata de NewsI