Firmele mici şi mijlocii care au proiecte destinate creşterii competitivităţii prin introducerea de soluţii informatice pot depune cererile pentru obţinerea de finanţare europeană. „Când întocmeşti un astfel de proiect pentru prima dată este foarte complicat. Trebuie să ştii care sunt cheltuielile eligibile, altfel rişti să scoţi bani din buzunar. Timp de trei ani de la încheierea programului poate veni oricând un audit de la Comisia Europeană şi te poţi trezi
Firmele mici şi mijlocii care au proiecte destinate creşterii competitivităţii prin introducerea de soluţii informatice pot depune cererile pentru obţinerea de finanţare europeană.
„Când întocmeşti un astfel de proiect pentru prima dată este foarte complicat. Trebuie să ştii care sunt cheltuielile eligibile, altfel rişti să scoţi bani din buzunar. Timp de trei ani de la încheierea programului poate veni oricând un audit de la Comisia Europeană şi te poţi trezi că trebuie să returnezi banii“, afirmă Delia Oprea, coordonator de programe în cadrul Siveco. Compania a derulat un proiect cu finanţare europeană în intervalul 2005-2006, fiind una dintre puţinele firme româneşti care au accesat astfel de fonduri destinate programelor de cercetare-dezvoltare având ca suport spaţiul virtual. „Am derulat un proiect e-learning, împreună cu parteneri din Italia, Spania, Bulgaria, Franţa şi Lituania, şi am gestionat un grant de 43.000 de euro“, explică Delia Oprea.
Pentru firmele care au proiecte în acest domeniu, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a lansat trei ghiduri ale solicitantului. Cei mai mulţi bani sunt alocaţi pentru implementarea sistemelor informatice integrate, destinate managementului afacerilor, care va beneficia de o alocare financiară de 20 de milioane de euro.
Valoarea maximă a ratei de