Eşarfa şi fularul sunt obiectele vestimentare ce nu trebuie să lipsească din dulapul nici unei doamne care vrea să fie mereu şic şi să accesorizeze impecabil o ţinută specială.
Eşarfa este un accesoriu versatil, potrivit pentru orice situaţie, care poate conferi un strop de culoare şi eleganţă oricărei ţinute, indiferent că este vorba de celebra rochie neagră, un costum clasic sau o combinaţie de jeanşi şi tricou. O eşarfă este cea mai la îndemână soluţie pentru a transforma chiar şi cea mai fadă ţinută într-una inspirată, mai ales că eşarfele sunt disponibile într-o varietate infinită de modele şi materiale, de la lână până la pachmina (o combinaţie de caşmir cu lână), de la mătase până la caşmir şi lame.
Există mai multe modalităţi de a purta un astfel de accesoriu, acesta fiind şi principalul său avantaj. La gât, eşarfa poate fi purtată legată simplu sau cu un nod de cravată, ori pur şi simplu o puteţi înfăşura. La fel de bine puteţi folosi o eşarfă pe post de cordeluţă sau în loc de curea, legând-o cu un nod şic în jurul taliei, ori puteţi alege să daţi un aer elegant ţinutei, purtând o eşarfă ca pe un şal. O eşarfă de mătase legată în jurul şoldurilor ca o curea va crea întotdeauna impresia de micşorare a taliei. Un astfel de efect se obţine foarte uşor: nu trebuie decât să împăturiţi o eşarfă dreptunghiulară până ajungeţi la lăţimea dorită şi apoi să o legaţi lejer în jurul şoldurilor. Lăsaţi capetele eşarfei să atârne asimetric, pentru că astfel privirea este atrasă în jos, producând impresia unei talii mai mici.
Pentru a folosi o eşarfă în chip de accesoriu pentru păr, împăturiţi o eşarfă pătrată în două, formând un triunghi, şi apoi legaţi-o la ceafă, ca pe o bandană. Puteţi, de asemenea, împături o eşarfă dreptunghiulară pe lăţime şi o legaţi apoi ca pe o cordeluţă, puteţi crea un coc cu ajutorul unei eşarfe mai mici sau altă mod