Consumul frecvent de cereale integrale ajuta la prevenirea constipatiei si a bolilor cardiovasculare, scade incidenta cancerului de colon si a celui de san si reduce nivelul colesterolului, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu".
Ea crede ca o alimentatie echilibrata presupune reprezentarea optima a principiilor nutritive de baza, proteine, glucide, lipide, vitamine si elemente minerale, in cele trei mese principale de pe parcursul unei zile.
"Cerealele integrale sunt alimente de baza intr-o alimentatie echilibrata, deoarece prin intermediul lor se asigura o serie de nutrienti esentiali in alimentatia zilnica a tuturor persoanelor, indiferent de varsta", a explicat conf. dr. Gabriela Radulian.
Potrivit specialistilor, cerealele stau la baza unei alimentatii echilibrate, fiind recomandate in special cele integrale. Nutritionistii recomanda tuturor persoanelor, indiferent de varsta sa consume produsele alimentare care contin cereale integrale, deoarece contin un amestec bogat de fibre alimentare, vitamine din grupul B, minerale, fosfor, potasiu, magneziu, fier, cupru, zinc, dar si antioxidanti, vitamina E, seleniu si fitonutrienti.
"Produsele cerealiere nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a intregii familii, deoarece ele sunt situate chiar la baza piramidei alimentelor, cu un aport recomandat de 6-10 portii pe zi, din care cel putin trei portii sa fie reprezentate de cereale integrale", a adaugat Dr. Gabriela Radulian.
Consumul frecvent de cereale integrale ajuta la prevenirea constipatiei si a bolilor cardiovasculare, scade incidenta cancerului de colon si a celui de san si reduce nivelul colesterolului, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa dr. Gabriela Radulian de la Instit