Guvernul a aprobat, miercuri, un numar de cinci acte normative destinate organizarii referendumului, ceea ce va presupune cheltuieli bugetare de 47,3 milioane lei, a anuntat premierul Tariceanu.
Premierul Tariceanu le-a spus ministrilor, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, ca nu poate incalca legea organizand sectii de votare unice pentru cele doua scrutine - pentru referendum si europarlamentare - prin urmare nu poate da curs solicitarii presedintelui Traian Basescu.
- Sectii de vot diferite, interval orar identic
- Boc: Guvernul dubleaza costurile celor doua scrutinuri din 25 noiembrie
- Guvernul a luat masurile necesare pentru organizarea referendumului
- Geoana: Uninominalul va fi "canibalizat" de Basescu si Tariceanu
- Scrutine cumulate in alte state europene, in 2004
"Am raspuns presedintelui ca facem tot posibilul sa reducem costurile si sa asiguram conditii optime de desfasurare a referendumului. Insa nu pot sa dau curs cererii asa cum a fost formulata de presedinte. Nu putem sa incalcam legea si nu se pot organiza sectii unice pentru cele doua alegeri", a declarat Tariceanu.
Seful Executivului a subliniat ca presedintele cunostea bine legea referendumului atunci cand s-a decis sa il organizeze si cunostea ca acesta presupune costuri suplimentare.
El a adaugat ca organizarea referendumului este atributul si prerogativa presedintelui. "Banuiesc ca presedintele a cantarit bine momentul in care doreste sa-l organizeze", a explicat primul ministru.
Presedintele Traian Basescu i-a trimis luni o scrisoare premierului, prin care ii cerea sa organizeze alegerile pentru PE si referendumul in aceleasi sectii de votare.
Guvernul a aprobat, miercuri, un numar de cinci acte normative destinate organizarii referendumului, ceea ce va presupune cheltuie