In ciuda amenintarilor anterioare, Guvernul nu risca nicio motiune de cenzura dupa asumarea raspunderii pentru legea votului uninominal mixt in Parlament intrucat a inceput campania electorala iar partidele au acum grija propriilor procente.
Chiar si dl Basescu "spera" sa nu se depuna motiune atunci cand anunta ca nu va promulga legea asumata inainte ca electoratul sa se pronunte asupra variantei de la referendum.
Cum se vede, si de asta data presedintele si premierul lupta fiecare in legea lui - in aceasta campanie unde principala confruntare si ura electorala se consuma intre fostii aliati PD si PNL si mai putin intre acestia si adversarul lor comun PSD pe care ambele partide il menajeaza in vederea unor combinatii ulterioare.
Dl Basescu ataca doar aripa Iliescu-Hrebenciuc dand de inteles ca aripa Geoana ar fi mai frecventabila iar liberalii au grija sa nu strice relatia privilegiata pe care o au cu PSD - ilustrata perfect de prezenta si prestatia dlui Sassu la TVR - si pe care dl Patriciu, finantatorul, patronul si mentorul echipei Tariceanu, nu ezita s-o sustina public in momentele electorale.
Si acum (ca si in 2004) dl Patriciu a declarat ca "este nevoie de o coalitie PSD-PNL, singura solutie care poate asigura stabilitatea". Si prosperitatea si imunitatea oligarhilor. Nu e de mirare ca dnii Nastase si Hrebenciuc gandesc la fel.
Premierul Tariceanu a fost cam stanjenit de faptul ca amicul sau spune direct ceea ce restul liderilor se straduiesc sa mascheze desi comportamentul ii tradeaza din ce in ce mai des.
Cui, asadar, a adresat ministrul Justitiei, dl Fenechiuariu, cererea de revocare a procurorului Tulus de la DNA desi aceasta i-a fost respinsa in totalitate de CSM? Chiar presedintelui Basescu - caruia tocmai ii desfiintase comisia speciala de la Cotroceni blocand orice urmarire penala im