Un grup de 48 de senatori şi deputaţi a depus la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a Legii invăţămăntului.
Despre noul pachet de legi din invăţămănt se vorbeşte de mai bine de patru luni. O vară intreagă s-a discutat despre invăţămăntul obligatoriu de la trei ani, despre tezele cu subiect unic, dar şi despre funcţionarea universităţilor şi despre modul in care pot fi conduse respectivele instituţii. Zilele acestea are loc un nou episod din seria "reforma in educaţie". Un grup de 48 de senatori şi deputaţi a depus la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a Legii invăţămăntului.
Astfel, pe lăngă funcţia de rector, in universităţi ar putea apărea şi postul de preşedinte al instituţiei. In plus, durata mandatelor pentru funcţiile de conducere va fi stabilită de fiecare universitate in parte.
OPOZIŢIE. Federaţia "Alma Mater" protestează faţă de intenţia parlamentarilor de a modifica "pe ascuns" Legea invăţămăntului. "Proiectul lasă actualele senate să-şi facă mendrele. Să fie perpetuate acele «găşti familiale» criticate in Raportul Miclea. Noi vrem să intărim autonomia şi democraţia universitară. Intreaga comunitate academică trebuie să participe la alegerea funcţiilor de conducere", a spus Răzvan Bobulescu, preşedintele Federaţiei Alma Mater.
Un grup de 48 de senatori şi deputaţi a depus la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a Legii invăţămăntului.
Despre noul pachet de legi din invăţămănt se vorbeşte de mai bine de patru luni. O vară intreagă s-a discutat despre invăţămăntul obligatoriu de la trei ani, despre tezele cu subiect unic, dar şi despre funcţionarea universităţilor şi despre modul in care pot fi conduse respectivele instituţii. Zilele acestea are loc un nou episod din seria "reforma in educaţie". Un grup de 48 de senatori şi deputaţi a depus la Camera Dep