Tariceanu refuza sa lase ca referendumul si europarlamentarele sa se desfasoare in aceleasi spatii, sub pretext ca astfel ar incalca legea.
Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a raspuns aseara presedintelui Traian Basescu sustinand ca legea nu permite ca referendumul si euroalegerile sa fie organizate in aceleasi spatii. L-a asigurat in schimb ca vor fi reduse cheltuielile, dar i-a cerut sa nu foloseasca legea uninominalului ca instrument in lupta politica. "Scrisoarea dumneavoastra nu poate decat sa ma uimeasca", sustine premierul. "Nu inteleg exact care este solicitarea pe care o adresati Guvernului", s-a mirat Tariceanu. In replica, a lansat si el un apel catre Basescu, indemnandu-l sa nu foloseasca legea votului uninominal "drept instrument intr-o lupta politica si electorala" si nici sa nu ii divizeze pe romani. Desi decizia de separare a spatiilor apartine Guvernului, Tariceanu ii cere lui Basescu: "Nu ii impartiti pe romani in doua tabere, sustinatorii proiectului propus de societatea civila, proiect preluat de Guvern, respectiv sustinatorii proiectului dumneavoastra".
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a desemnat ieri prin tragere la sorti pe cei sapte judecatori care intra in alcatuirea BEC, pentru referendumul din 25 noiembrie 2007. Cei 7 judecatori sunt: Adina Georgeta Nicolae (judecator Sectia Civila si de Proprietate Intelectuala), Gabriel Ionescu (judecator Sectia Penala), Silvia Nebela (judecator Sectia Penala), Ioana Dragomir (judecator Sectia Comerciala), Marioara Isaila (judecator Sectia Comerciala), Niculae Manigutiu (judecator Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal), Liliana Visan (judecator Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal). Judecatorul Niculae Manigutiu a fost ales presedinte al BEC. Reprezentantii Institutului National de Statistica au garantat, tot ieri, ca alegerile pentru europarlamentare nu pot fi fraud