PNL si PD Brasov se sfasie pe o halca de 150 de milioane de euro, banii pentru constructia retelelor de alimentare cu apa si canalizare, proveniti in mare parte din fondurile structurale ale UE.
Municipalitatea din Brasov a decis, in ultima sedinta a Consiliului Local (CL), sa infiinteze o companie proprie care sa gestioneze serviciile de apa-canal din municipiu. Decizia vine dupa ce primaria a constatat imposibilitatea Companiei Apa Brasov de a accesa fonduri nerambursabile de 111 milioane de euro (la care se adauga cofinantarea nationala), destinate construirii retelelor de alimentare cu apa si canalizare in mai multe localitati brasovene si reabilitarii/constructiei statiilor de epurare. Desi studiile erau pregatite, iar constructia retelelor de utilitati putea incepe chiar din aceasta vara, proiectul s-a blocat. Motivul: in prezent, Compania Apa Brasov se afla in subordinea Consiliului Judetean (CJ) Brasov, condus de liberalul Aristotel Cancescu, iar primarul Brasovului, George Scripcaru, este democrat. Ambii isi disputa retelele de canalizare din zona.
Negocierile intre forul local, condus de democratul George Scripcaru, si liberalul de la CJ Brasov nu au adus o rezolvare a situatiei, desi au existat mai multe runde de discutii. A fost constituita chiar o comisie de negociere, formata din parlamentarii brasoveni ai PNL, PD, PRM, PSD si UDMR. Acestia au cazut de acord cu crearea unei aliante intre cele doua palate locale – CJ si CL –, urmand ca ambele entitati sa detina cate 42 de procente din Compania Apa, restul de 16% din actiuni urmand a fi repartizat grupului format din celelalte localitati implicate in parteneriat. Nici democratul Scripcaru, nici liberalul Cancescu nu au fost insa de acord cu aceasta varianta. Fiecare a dorit ca institutia condusa de ei sa detina majoritatea in Compania Apa. Explicatia este simpla: cine detine majoritatea in Consi