Şunca, salamul, produsele de tip fast-food şi băuturile dulci ne pot ameninţa sănătatea. Tot mai multe alimente sunt trecute zilnic, de către specialişti, pe lista neagră a produselor Şunca, salamul, produsele de tip fast-food şi băuturile dulci ne pot ameninţa sănătatea.
Tot mai multe alimente sunt trecute zilnic, de către specialişti, pe lista neagră a produselor contraindicate, care ne pot afecta sănătatea. Cercetătorii consideră că surplusul de kilograme, alcoolul şi consumul mare de carne procesată sunt printre principalele responsabile de apariţia cancerului, una dintre cele mai devastatoare boli ale secolului.
Un studiu britanic care însumează rezultatele tuturor studiilor referitoare la alimentaţia corectă, efectuate în ultimii 40 de ani, leagă obezitatea de apariţia a şase tipuri de cancer, alcoolul de cinci tipuri şi carnea de un singur tip.
Din aceste motive este indicată reducerea sării din alimentaţie, a băuturilor alcoolice, a cărnii roşii, precum şi evitarea produselor pe bază de carne procesată, inclusiv şunca, slănina sau cârnăciorii. Potrivit acestora, chiar şi legumele şi fructele considerate până în prezent cele mai sănătoase alimente oferă o protecţie limitată împotriva unor afecţiuni precum cancerul.
Cu toate acestea, prof. Karol Sikora, oncolog britanic, a afirmat că aceste sfaturi sunt mult prea radicale, deoarece consumate în cantităţi mai mici ele nu ne afectează cu nimic sănătatea. În urma cercetărilor s-a observat că a fi supraponderal echivalează cu a fuma, efectele fiind la fel de negative.
Grăsimea corporală excesivă poate declanşa cel puţin şase forme de cancer, inclusiv cele care afectează sânii, intestinele şi pancreasul. Experţii afirmă că avertizarea se aplică şi în cazul consumului de alcool, deoarece, potrivit acestora, nu există o cantitate inofensivă de alcool care să poată fi consumată fără