In 2002 aparea primul "Resident Evil", singurul film inspirat de un joc video care a ajuns trilogie. De la inceput, cuvantul "resident" parea de rau augur: ameninta cu o continuare la nesfarsit a seriei, mai greu finalizabila decat insasi epidemia de zombizare care ameninta populatia Terrei. Pentru Milla Jovovich a fost o adevarata salvare, top-modelul nemaifacand nimic "notabil" de la "Al 5-lea element" incoace. Acum i s-a adus si-un adjuvant: aproape la fel de celebra Ali Larter ("Heroes", "Final Destination").
O regula de baza la filmele cu zombie: cu cat sunt mai putin originale, cu atat au mai mult succes la public. "Resident Evil 3" nu face deloc exceptie, elementele noi fiind atat de putine si stravezii (fara a fi lipsite de o oaresce ingeniozitate), incat vizionarea filmului este de fapt un vis (cosmar), repetat pentru a treia oara.
In prima parte, frumoasa Alice (Jovovich) trebuia sa intre in Stup (adica The Hive), un laborator al carui personal fusese ucis de Regina Rosie, computerul ultramodern care controla intreaga facilitate. In timpul procesului, virusul T obtinut in secret in laborator se raspandeste si readuce la viata tot personalul, devenit acum celebrul "resident evil". In al doilea film, Alice se intoarce in Stup, unul dintre tagline-uri fiind "Numele meu este Alice si-mi amintesc tot". Ei bine, numele meu este Stefan si nu-mi mai amintesc absolut nimic din "Resident Evil: Apocalypse". Mecanism de protejare cerebrala sau certitudinea ca al treilea film va fi la fel? Amandoua!
De aceasta data, Alice este o singuratica. Pentru a-i face peregrinarile prin desertul din Nevada mai interesante, scenaristul Paul Anderson i le dubleaza cu aventurile unui grup de supravietuitori necontaminati condus de Claire (Ali Larter). Grupul este atacat de un stol de ciori zombizate, iar Alice salveaza intrucatva situatia fiind apoi adoptata de