CE BEM, CE MĂNCĂM
Suntem tentaţi să credem că vom gusta un produs tradiţional, cu ingrediente sănătoase. Doar pe etichetă scrie: pastă ţărănească din ficat. Numai că citind lista de ingrediente ne dăm seama că produsul este unul făcut după canoanele moderne.
CE BEM, CE MĂNCĂM
Suntem tentaţi să credem că vom gusta un produs tradiţional, cu ingrediente sănătoase. Doar pe etichetă scrie: pastă ţărănească din ficat. Numai că citind lista de ingrediente ne dăm seama că produsul este unul făcut după canoanele moderne.
Pasta Ţărănească din Ficat TOP este un produs din carne pasteurizat. Compoziţia lui nu ne duce cu găndul la un produs tradiţional, ci mai degrabă la unul "modern" foarte procesat. Lista de ingrediente este următoarea: ficat de porc, slănină, inimă de porc, ulei vegetal, apă, proteine şi fibre vegetale din soia, sare, condimente naturale, proteine animale din carne, zaharuri, emulsificator (mono şi digliceride şi esteri cu acizi graşi E 471), antioxidant (lactat de sodiu E 325, acid ascorbic E 300), stabilizator (polifosfat de sodiu şi potasiu E 452), potenţiator de aromă (glutamat monosodic E 621), colorant natural (coşenilă E 120), conservant (nitrit E 250 şi nitrat de sodiu E 251). Tot pe etichetă este specificat faptul că membrana arficială este din soia şi că are in compoziţie proteine vegetale din soia.
ANALIZĂ. Deşi produsul nu are etichetă nutriţională, din compoziţie specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, trage concluzia că pasta are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsimi de origine animală saturate, nesănătoase şi o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, stabilizatorilor, antioxidanţilor, potenţiatorilor de aromă, coloranţilor şi conservanţilor. De asemenea, pasta ţărănească are o densitate energetică ridicată, conţinănd şi surse ascunse