Chimistii de la NASA au creat un dispozitiv care poate detecta substantele chimice continute de vinul rosu si de alte alimente care provoaca dureri de cap, anunta AP.
Substantele chimice, denumite amine biogenetice, pe baza carora functioneaza acest dispozitiv se gasesc in mod natural intr-o mare varietate de alimente invechite, murate sau fermentate, inclusiv vinul, ciocolata, branza, maslinele, nucile si carnea macra.
"Alimentele pe care le mancati sunt intr-o legatura incredibila cu metabolismul vostru", a declarat Richard Mathies, care si-a descris dispozitivul in ziarul "Analytical Chemistry".
Multi specialisti ii avertizeaza pe cei care sufera de migrene sa se fereasca de alimentele bogate in amine, deoarece acestea ar putea declansa episoade bruste de tensiune arteriala ridicata, palpitatii si nivele mari de adrenalina.
Detectorul s-ar putea dovedi folositor pentru cei sensibili la amine.
Chimistii de la NASA au creat un dispozitiv care poate detecta substantele chimice continute de vinul rosu si de alte alimente care provoaca dureri de cap, anunta AP.
Substantele chimice, denumite amine biogenetice, pe baza carora functioneaza acest dispozitiv se gasesc in mod natural intr-o mare varietate de alimente invechite, murate sau fermentate, inclusiv vinul, ciocolata, branza, maslinele, nucile si carnea macra.
"Alimentele pe care le mancati sunt intr-o legatura incredibila cu metabolismul vostru", a declarat Richard Mathies, care si-a descris dispozitivul in ziarul "Analytical Chemistry".
Multi specialisti ii avertizeaza pe cei care sufera de migrene sa se fereasca de alimentele bogate in amine, deoarece acestea ar putea declansa episoade bruste de tensiune arteriala ridicata, palpitatii si nivele mari de adrenalina.
Detectorul s-ar putea dovedi folosito