Cu totii ne dorim diete care sa ne permita sa mancam cat sa ne saturam, dar fara a pune kilograme in plus. Secretul sta in a alege alimente cu o densitate energetica mica sau cu cateva calorii pe gram de aliment. Cu cat mai multa apa si fibre in aliment, cu atat te simti mai satul in timp ce reduci caloriile din alimentatia ta si pierzi din greutate.
Una din cele mai bune modalitati sa te saturi cu alimente cu densitate energetica mica este sa consumi multe fructe. Fructele au zero colesterol si reprezinta o sursa sanatoasa de fibre pentru inima. De asemenea, fructele contin chimicale ce reduc presiunea sangelui, riscul aparitiei cancerului si a doua tipuri de diabet.
Studiile arata ca dietele care promoveaza ideea sa mananci mai mult din anumite alimente au rezultate mai mari decat cele care promoveaza ideea sa mananci mai putin dintr-un anumit aliment. Acesta problema a fost cercetata de mai multi oameni de stiinta care au analizat efectele celor doua tipuri de dieta pe doua grupuri de oameni.
Astfel, primului grup i s-a spus sa manance mai multe fructe in timp ce celui de-al doilea i s-a spus sa consume mai putin zahar si grasimi. Primul grup a pierdut din greutate de trei ori mai mult decat cel de-al doilea timp de un an, cat a durat studiul.
Insa nu toate fructele te ajuta sa slabesti. Fructele din conserva cu mult sirop au de doua ori mai multa densitate energetica decat fructele din conserva cu un sirop light. De asemenea, fructele uscate au de patru ori mai multa densitate energetica decat frcutele proaspete, din cauza faptului ca aproape toata apa a disparut.
Cea mai buna alegere sunt fructele proaspete si fructele intregi. Fructele din top pentru a slabi sunt grapefruitul, pepenele, capsunile, papaya si piersicile.
Orice om ar trebui sa consume doua cani de fructe pe zi si chiar mai mul