Aselenizarea, atentatele de la 11 septembrie, moartea tragică a prinţesei Diana, în fruntea listei Teoriile conspiraţiei pentru explicarea unor evenimente istorice mai importante au trezit
Aselenizarea, atentatele de la 11 septembrie, moartea tragică a prinţesei Diana, în fruntea listei
Teoriile conspiraţiei pentru explicarea unor evenimente istorice mai importante au trezit dintotdeauna interesul oamenilor.
Chiar şi marile personalităţi au fost fascinate de acestea. Isaac Newton, de exemplu, care a formulat legi fundamentale din fizică, era convins că sfârşitul lumii va avea loc la 1260 de ani de la fondarea Sfântului Imperiu Roman, bazându-se pe un manuscris descoperit la vremea sa. Precum istoria însăşi, teoriile conspiraţiei se repetă.
Revista americană "Wired" a alcătuit un top al celor mai populare dintre acestea. În fruntea clasamentului se situează ideea că omul n-ar fi ajuns niciodată pe Lună, că totul a fost un montaj al agenţiei americane NASA. Arthur C. Clarke ar fi fost în spatele odiseei, iar Stanley Kubrick ar fi regizat filmul aselenizării, turnat în studiouri londoneze.
Genialul documentar ar fi beneficiat de complicitatea unor oameni politici, cum ar fi Vernon Walters, Henry Kissinger sau Alexander Haig. Pe locul doi este teoria potrivit căreia guvernul american s-a aflat în spatele atentatelor de la 11 septembrie.
Documentarul "Loose Change", creat de trei tineri cu vârste între 22 şi 26 de ani, s-a transformat în expresia acestei teorii a conspiraţiei. Potrivit autorilor, atentatele au fost orchestrate de autorităţile americane, care ar fi ordonat dinamitarea Turnurilor Gemene.
Prinţesa Diana, asasinată
Teoria conspiraţiei potrivit căreia prinţesa Diana ar fi fost asasinată a fost răspândită în mai multe variante. Cea mai populară este cea potrivit căreia serviciile secrete britanice (MI6) au