CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Ingredientele păinii de dietă Belforno ar respecta reţeta clasică a unui produs de calitate, insă au fost adăugaţi unii aditivi alimentari. Aceştia nu sunt periculoşi, insă nu işi au locul intr-un asemenea produs.
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Belforno dieta este o păine din categoria celor foliate, care are in compoziţie "făină semialbă de grău, făină de secară, tărăţe de grău, drojdie, sare, gluten de grău, făină de malţ, ameliorator de panificaţie (antiaglomerant: carbonat de calciu E 170, emulsifiant E 472 e â esteri glicerici ai acidului diacetil tatric cu acizi graşi, antioxidant acid ascorbic E 300, enzime), conservant E 282 propionat de calciu". Eticheta ne oferă şi informaţiile nutriţionale pentru 100 de grame de păine: "Proteine 9 g, glucide 43,4 g, lipide 0,9 g, valoare energetică 217,7 kcal/924,1 kj".
ANALIZÃ.... Din punct de vedere al ingredientelor, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că păinea respectă reţeta unui produs de calitate. Este păcat insă că, pe lăngă acestea, au fost adăugaţi şi aditivi alimentari care scad din valoarea acestui produs. Din informaţiile nutriţionale rezultă că produsul are o valoare energetică moderată - 217,7 kcal/100 g. Cantitatea de glucide prezentă in acest produs arată că păinea este alcătuită in principal din carbohidraţi sănătoşi cu absorbţie lentă, care eliberează lent energia necesară bunei funcţionări a organismului, fără a agresa pancreasul.
CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderaţie de toate categoriile de consumatori, in contextul unei diete echilibrate şi a unui stil de viaţă activ. Diabeticii il vor consuma cu recomandarea medicului curant, atrage totuşi atenţia specialistul nostru. Este interzis bolnavilor de celiachie, din cauza conţinutului de gluten.
@N_P